GEOoffice - geologie, geochemie, geotechnika ...

HYDROGEOLOGY ENGENEERING GEOLOGY CONTAMINATE GEOLOGY GEOCHEMISTRY GEOTECHNICS consulting projects recheches surveys expertises supervision implementation

News

More info:

More info not avalaible

Geological surweys, studies, expertises finished during Jun-July 2018

Coming dry sumer weighted against water managers, but for work in terrain ...

... is optimal.

 

Sorry, in Czech only:

Z pravidelných opakujících se akcí jsme v průběhu června a července dokončili roční cyklus čištění hlubinných vsakovacích objektů srážkových vod v areálu VTC v Prostřední Suché, ve Skotnici jsme provedli pololetní monitoring podzemních vod a sanovali jsme erozní rýhy vzniklé po zimě v povrchu terénu. V srpnu nás zde čeká první sečení zeleně v rámci biologické rekultivace. V zařízení pro likvidaci odpadů BRO a Vrása v areálu BorsodChem v Ostravě jsme provedli pololetní monitoring kvality podzemních vod. Pololetní monitoring podzemních vod proběhl rovněž v areálu Teplárny v Krnově.

V Razové na Bruntálsku jsme dokončili průzkum pro založení ČOV a stavbu splaškové kanalizace včetně pasportu domovních studní v trase kanalizace a stanovení přítoků do stavebního výkopu. Pro revitalizaci lesoparku Benátky v Ostravě dokončujeme průzkum zahrnující jádrové vrty a penetrační sondy k založení pěších lávek přes komunikace, nálevové testy pro stanovení koncepce likvidace srážkových vod, korozní průzkum a rešerši širího okolí pro založení staveb obslužných kiosků. V Oldřichovicích na Třinecku jsme dokončili průzkum pro návrh založení parkoviště, utrácení srážkových vod z nově vzniklé zpevněné plochy a pro návrh opěrné stěny svahu. Pro návrh utrácení srážkových vod z projektovaného parkoviště v kolonii Jeremenko v Ostravě jsme aktuálně předali investorovi  výsledky hydrogeologického průzkumu zahrnujícího provedení vrtu do hloubky 9 m včetně vyhodnocení nálevového testu. Pro stavbu "Odkanalizování obce Staříč s odváděním splaškových vod na ČOV" jsme zahájili provádění statických zatěžovacích zkoušek kruhovou deskou a rázových zkoušek lehkou dynamickou deskou na prováděném násypu. Práce potvrvají do dubna 2019 a zahrnují přibližně 1500 zkoušek v terénu. V Odrách jsme dokončili první etapu čištění hlubinného vrtu OVHS-1 pro jeho připravovanou opravu. Délkou vybudování vrtu je tento 160 m hluboký vrt na hranici životnosti a jeho pažení vyžaduje opravu. Čištění hlubinného vrtu provádíme pomocí výkonné air-liftovací soupravy. V Píšti na Opavsku jsme dokončili průzkum hydrogeologických a základových poměrů pro stavbu rodinného domu soukromého investora. V Píšti jsme rovněž provedli kamerový průzkum stavu výstroje a průchodnosti jímacího vrtu HV-2 sloužícího k zásobování obce pitnou vodou.

Aktuálně v červenci připravujeme průzkumné práce pro založení veterinární ordinace v Lískovci u Frýdku Místku, pro návrh odvodnění srážkových vod z kruhové křižovatky Výstavní - Zelená v Ostravě, pro vybudování monitorovacího systému podzemních vod v areálu Chassix v Ostravě a ověřovací průzkum skladby a screening chemismu násypu stavebních odpadů v Holubicích.

 

 

VTC Area in Prostredni Sucha - cleaning of sicking plant

Skotnice Dump - ground water monitoring and service of erozive grooves

Area of Vrasa and BRO in Ostrava - hydrogeological monitoring

Geological survey for Waste Water Plant Founding

 

Wood Parc Benatky in Ostrava - survey for revitalisation and founding of footgridges

Survey for foundation of parkingsites and supporting wall in Oldřichovice

Hydrogeological survey for design of rain water disposal from new parkingsite Kolonie Jeremnko in Ostrava

Implementation of statical and dynamical loading tests with roundplate

 

Mood disposal by air-lift from deep well OVHS-1 in Odry

Survey of hydrogeological and foundation conditions for building of new family house in Pist

Camera survey in drinking water well HV-2 in Pist

Camera survey of soaking well in Frydlant

 

Lískovec - průzkum pro novostavbu vetrinární ordinace

Holubice - screening kvality tělesa násypu

Průzkum pro návrh utrácení vod v Ostravě, křížení ulic Zelená a Výstavní

Zkoušky základové spáry lehkou dynamickou deskou ve Fryčovicích

 

 

 

Topic:

 » References  

 » News